Minden a strucc húsról
Egészséges táplálkozás? Strucc!
A strucc húsa a vörös húsok kategóriájába tartozik, megjelenésében a marhahúsra emlékeztető, de annál valamivel sötétebb.
Alacsony zsír- és koleszterintartalma miatt fogyasztása feltétlenül javasolt gyermekeknek, várandós és szoptatós anyáknak, diétázóknak, sportolóknak, szív- és érrendszeri betegségekben, illetve magas vérnyomásban szenvedőknek.
A hús magas vas- és fehérjetartalma alapján mindenképpen az egészséges táplálkozás alapanyagául szolgál.
Kuriózumképpen említhető, hogy 100 gramm strucchúsban háromszor annyi vastartalom van, mint a csirke, a sertés vagy akár a hal húsában, mégpedig olyan formában, hogy az emberi szervezetbe – hosszadalmas tranzakciók nélkül – azonnal be tud épülni, és elősegíti a vörösvértestek képződését.
Strucc hús
A hús adatai- Alacsony koleszterin – csak 0,062g / 100g hús
- Alacsony zsír – Kevesebb mint 2,0 % / 100g hús
- Alacsony energia – csak 387kJ /100g hús
- Proteinben gazdag – high 20,5% /100g hús
- Magas vastartalom – 3,2mg / 100g hús
A Strucc húsának jellegzetességei
A strucc húsa alkalmas az általunk eddig ismert és fogyasztott összes húsétel elkészítésére. Saját, jellegzetes íze van minden testrészének, mely vadhúsra emlékeztet.
A hús színe vörös, a fiatal marha húsára hasonlít. Kalória és energia szegény, koleszterin tartalma kicsi. A hús rostjai között nincsenek zsírszövetek.
A felhasználásra kerülő húst ajánlatos az elkészítés előtt 24 órával bepácolni. Felhasználáskor 5-10 dekagrammal többet számítsunk a szokásos adagnál.