Minden a strucc húsról

Egészséges táplálkozás? Strucc!

A strucc húsa a vörös húsok kategóriájába tartozik, megjelenésében a marhahúsra emlékeztető, de annál valamivel sötétebb. 

Alacsony zsír- és koleszterintartalma miatt fogyasztása feltétlenül javasolt gyermekeknek, várandós és szoptatós anyáknak, diétázóknak, sportolóknak, szív- és érrendszeri betegségekben, illetve magas vérnyomásban szenvedőknek. 

A hús magas vas- és fehérjetartalma alapján mindenképpen az egészséges táplálkozás alapanyagául szolgál. 

Kuriózumképpen említhető, hogy 100 gramm strucchúsban háromszor annyi vastartalom van, mint a csirke, a sertés vagy akár a hal húsában, mégpedig olyan formában, hogy az emberi szervezetbe – hosszadalmas tranzakciók nélkül – azonnal be tud épülni, és elősegíti a vörösvértestek képződését.

 

A Strucc húsának jellegzetességei

A strucc húsa alkalmas az általunk eddig ismert és fogyasztott összes húsétel elkészítésére. Saját, jellegzetes íze van minden testrészének, mely vadhúsra emlékeztet. 

A hús színe vörös, a fiatal marha húsára hasonlít. Kalória és energia szegény, koleszterin tartalma kicsi. A hús rostjai között nincsenek zsírszövetek. 

A felhasználásra kerülő húst ajánlatos az elkészítés előtt 24 órával bepácolni. Felhasználáskor 5-10 dekagrammal többet számítsunk a szokásos adagnál.